Vulturul african cu spinare albă

Acest hoitar african larg răspândit este un vultur pleșuv – unul din grupul de 7 specii care au gât lung car e pare pleșuv, dar care este în realitate acoperit cu un puf fin. Această absență a penelor mari de pe gât permite vulturilor pleșuvi să pătrundă adânc în interiorul cadavrelor fără a se murdări.

Vulturul african cu spinare albă își ia numele de la un guler de pene albe din partea de sus a spinării, care contrastează cu gâtul său cenușiu. Această specie este unul din cei mai întâlniți vulturi din Africa şi este adesea văzută în număr mare acolo unde se găsește hrană. Scoate o varietate de șuierături şi gâgâituri când se îmbrâncește pentru a avea șansa să mănânce.

Vulturii cu spinare albă sunt legendari pentru abilitatea lor de a găsi hrană. Au un simț al mirosului slab, dar un văz extrem de ascuțit, care le permite să zărească rămășițele moarte din aer, de la înălțime. De asemenea, vulturii se supraveghează unii pe alții. Dacă o pasăre vede hrană şi face o coborâre bruscă, altele o urmează de îndată.

Gyps africanus

Areal: Africa (S Saharei)

Lungimea: 94 cm

Greutatea: 4 – 7 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *