Papagalul de mare este cel mai colorat pinguin nordic din Atlanticul de Nord, cu ciocul în mai multe culori şi picioare şi labe portocalii. Se scufundă la 60 de metri adâncime pentru a găsi bancurile de peşti care constituie principalul aliment Acestea includ ţipari, capelini, heringi şi sardine care sunt suplimentate de plancton în timpul iernii. Când cuibăreşte, papagalul de mare sapă un adăpost adânc de peste un metru în pământ; adăpostul este adesea căptuşit cu pene şi material vegetal. Ambii părinţi clocesc unicul ou şi îngrijesc puiul, cărând mulţi peştişori mici, masaţi perpendicular în cioc, pentru a-l hrăni.
Colonie
Ca majoritatea alcelor, papagalul de mare este o specie foarte sociabilă, clocind în colonii pe coastele stâncoase şi pe insulele din larg. Pe sol, pinguinii stau în grupuri, dar când se hrănesc formează un fel de „plute” pe mare. Zonele de hrănire sunt de regulă la 10 kilometri distanţă de colonie.
Culorile împerecherii
În perioada sezonului de împerechere, ciocul triunghiular al papagalului de mare este roşu, galben şi albastru. Aceste culori se estompează către sfârşitul verii, când pielea de pe cioc năpârleşte.
Fratercula arctica
Areal: Atlanticul de Nord, Oceanul Arctic
Lungimea: 28 – 30 cm
Greutatea: 400 g
Penajul: Similar la ambele sexe