Ce legume şi fructe sunt sănătoase pentru câinele tău?

Mazărea

Da, câinii pot manca mazăre. Mazărea verde, în special: mazărea de zăpadă, mazărea de zahăr și grădină sau mazărea engleză sunt toate bune pentru câini. Mazărea are mai multe vitamine, minerale și este bogată în proteine ​​și bogată în fibre. Puteți să vă hrăniți câinii cu mazăre proaspătă, congelată sau dezghețată, dar nu-i dați mâncăruri conservate, care au o cantitate mare de sodiu adăugat.

Ananas

Da, ananasul este bun pentru câini să mănânce. Câteva bucăți de ananas sunt o recompensă dulce grozavă pentru câini, atâta timp cât se îndepărtează mai întâi coaja fructului. Fructele tropicale sunt pline de vitamine, minerale și fibre. De asemenea, conține bromelaină, o enzimă care îi ușurează pe câini să absoarbă proteinele.

Cartofi dulci

Câinii pot digera cartofi dulci care sunt plini de substanțe nutritive, incluzând fibra, beta carotene si vitaminele B6 si C. La fel ca la cartofii normali, trebuie sa fie spălați, curățați sau gătiți. Aveți grija ca cei gătiți sa nu fie fierbinți.

Zmeura

Da, câinii pot mânca zmeură. Zmeura este bună oferită cu moderație. Aceasta conține antioxidanți care sunt excelenți pentru câini. Sunt slabe în zahăr și calorii, dar sunt bogate în fibre, mangan și vitamina C. Zmeura este deosebit de bună pentru câinii în vârstă pentru că are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la ameliorarea durerii și presiunea articulațiilor. Cu toate acestea, zmeura conține cantități mici de toxină Xilitol, astfel limitați câinele dvs. la mai puțin de o ceașcă de zmeură.

Căpșunile

Da, câinii pot să mănânce căpșuni. Căpșunile sunt pline de fibre și de vitamina C. Pe lângă acestea, ele conțin și o enzimă care vă poate ajuta să albiți dinții câinelui în timp ce le mănâncă. Cu toate acestea, ele sunt bogate în zahăr, deci asigurați-vă că le oferiți cu moderație.

Dacă vrei să afli mai multe despre care este cea mai bună mâncare pentru câini poți consulta ghidul de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *