Ce legume şi fructe sunt sănătoase pentru câinele tău?

Ciuperci

Nu, câinii trebuie să evite ciupercile. Ciupercile sălbatice pot fi toxice pentru câini. În timp ce numai 50 până la 100 din cele 50.000 de specii de ciuperci din întreaga lume sunt cunoscute a fi toxice, cele care sunt într-adevăr, pot dăuna câinelui dvs. sau chiar duce la moarte. Ciupercile spălate de la supermarket ar putea fi OK, dar e mai bine să fii în siguranță decât să îți pară rău; sări peste toate ciupercile.

Ceapa

Nu, câinii nu ar trebui să mănânce ceapă. Ceapa, prazul si arpagicul fac parte dintr-o familie de plante numita Allium, care este otrăvitoare majorității animalelor de companie, în special pisicilor.

Consumul de ceapă poate determina ruperea celulelor roșii ale câinelui, putând provoca voma, diaree, dureri de stomac şi greață. Otrăvirea cu ceapă este mai serioasă în cazul raselor japoneze de câini, cum ar fi Akita și Shiba Inu, dar toți câinii sunt foarte sensibili la aceasta.

Cu toate acestea, portocalele conțin zaharuri naturale, ceea ce le poate face o alegere proastă pentru câinii obezi, iar portocalele pot provoca tulburări digestive la câini.

Dacă doriți să adăugați portocale la dieta câinelui dvs., atunci este probabil o idee bună să începeți cu unul sau două segmente pe zi pentru a vedea cum reacționează stomacul său. Nu mai hrăniți câinele cu acestea dacă observați un comportament neobișnuit.

Portocale

Da, câinii pot mânca portocale. Portocalele sunt bune pentru câini să mănânce, potrivit medicilor veterinari. Ele sunt, de asemenea, o excelenta sursa de vitamina C, potasiu si fibre, iar în cantități mici pot servi ca delicatese pentru câinele dumneavoastră.

Veterinarii recomandă totuși să se arunce coaja și să i se dea câinelui doar pulpa, minus semințele, deoarece coaja este mult mai greu de digerat pentru sistemele lor digestive.

Piersici

Da, piersicile sunt bune pentru câini să mănânce. Cantități mici de piersici decupate sunt o sursă excelentă de fibre și vitamina A și pot chiar ajuta la combaterea infecțiilor, dar, la fel ca și cireșele, sâmburele conține cianură.

Atâta timp cât eliminați complet sâmburele, piersicile proaspete pot fi o recompensă de vară excelentă – evitați însă piersicile conservate, deoarece conțin, de obicei, cantități mari de siropuri zaharoase.

Pere

Da, câinii pot mânca pere. Perele sunt o gustare excelentă, deoarece sunt bogate în cupru, vitaminele C și K și fibrele. S-a sugerat că, consumul de fructe poate reduce riscul unui accident vascular cerebral cu 50%. Doar asigurați-vă că tăiați perele în bucățele mici și scoateți cotorul și semințele mai întâi, deoarece semințele conțin urme de cianură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *