Ce legume şi fructe sunt sănătoase pentru câinele tău?

Merișor

Da, merișorul este ok pentru câinii să îl mănânce. Atât afinele, cât și merișorul, uscate pot fi oferite câinilor în cantități mici. Dacă patrupedului dvs. îi va plăcea această recompensă asta este o altă întrebare. În orice caz, moderația este importantă atunci când oferiți merișor câinilor, ca și în cazul oricărei recompense, deoarece cu prea mult merișor oferit se poate ajunge la un stomac deranjat.

Castraveți

Da, câinii pot mânca castraveți. Castraveții sunt deosebit de buni pentru câinii supraponderali, deoarece conțin puțini carbohidrați, grăsimi sau uleiuri și pot chiar să sporească nivelurile de energie. Sunt încărcați cu vitamine K, C și B1, precum și potasiu, cupru, magneziu și biotină.

Struguri

Nu, câinii nu ar trebui să mănânce struguri. Strugurii și stafidele s-au dovedit a fi foarte toxice pentru câini, indiferent de rasa, sexul sau vârsta câinelui. De fapt, strugurii sunt atât de toxici încât pot duce la o insuficiență renală bruscă acută. Sări cu siguranță peste această recompensă periculoasă.

Fasolea verde

Da, câinii pot manca fasole verde. Tăiată, gătită, brută sau conservată – toate tipurile de fasole verde sunt sigure pentru câini să mănânce, atâta timp cat ele sunt oferite simplu. Fasolea verde este plină de vitamine şi minerale importante şi este de asemenea plină de fibre şi are un conținut scăzut de calorii.

Mango

Da, câinii pot manca mango. Acest tratament dulce de vară este împachetat cu patru, da patru vitamine diferite: vitaminele A, B6, C și E. Acestea au, de asemenea, potasiu și atât beta-caroten, cât și alfa-caroten. Amintiți-vă, ca și în cazul majorității fructelor, îndepărtați prima oară sâmburele, deoarece conține cantități mici de cianură și poate deveni un pericol de sufocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *