Ce legume şi fructe sunt sănătoase pentru câinele tău?

Pepenele roșu

Pepenele roșu poate fi mâncat de câini. Este important sa scoateți coaja si semințele înainte pentru ca pot cauza blocaje intestinale. Pepenele are vitamina A, B-6, C si potasiu. Pepenele are 92% apa şi este o metoda bună de a va hidrata câinele în zilele călduroase de vară.

Roșia

Câinii ar trebui sa evite roșiile. Deși fructul este ok pentru câini, partea verde a roșiei conține o substanța toxica numita solanină. Deși un câine nu ar manca niciodată o cantitate suficient de mare ca să îl îmbolnăvească e mai bine sa nu mănânce roșii deloc.

Cireșele

Nu, câinii nu ar trebui să mănânce cireșe. Principalul pericol al cireșelor este că sâmburii, codiţele și frunzele lor conțin cianuri, care sunt otrăvitoare și potențial letale dacă sunt consumate în cantități destul de mari. Sâmburii de cireșe pot ajunge și în tractul digestiv al unui câine și pot provoca blocări intestinale.

Cianura perturbă transportul oxigenului celular, ceea ce înseamnă că celulele sanguine ale câinelui dvs. nu pot obține suficient oxigen. Dacă câinele dvs. mănâncă cireșe, vedeți dacă are pupilele dilatate, dificultăți de respirație și gingii roșii, deoarece acestea pot fi semne de otrăvire cu cianură.

Cartofi

Da, câinii pot mânca cartofi. Este bine să oferiți câinilor cartofi simpli din când în când, dar numai dacă sunt gătiți, deoarece cartofii cruzi pot fi aspri pentru stomacul câinelui. Un cartof spălat, decojit, fiert sau copt conține foarte mult fier pentru câinele tău. Evitați piureul de cartofi deoarece conține adesea unt, lapte sau condimente.

Spanac

Câinii pot manca spanac dar nu este una din legumele de top pe care sa i le dați. Spanacul are un conținut ridicat de acid oxalic care blochează abilitatea corpului de a absorbi calciu si poate duce la afectarea rinichilor. Deși probabil câinele dumneavoastră nu ar manca niciodată o cantitate atât de mare încât sa-i provoace rău, e mai indicat sa mănânce alte legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *