Ce legume şi fructe sunt sănătoase pentru câinele tău?

Broccoli

Da, broccoli este sigur pentru câini să mănânce în cantități foarte mici și este cel mai bine servit ca o recompensă ocazională. Este bogat în fibre și vitamina C și are un conținut scăzut de grăsimi. Mai mult, broccoli este un protector împotriva cancerului, conținând nu mai puțin de 33 de compuși chimici cu acțiune anti-tumorală, conform specialiștilor Barf World.

Cu toate acestea, floretele de broccoli conțin izotiocianați, care pot provoca iritații gastrice ușoare până la potențiale iritații severe la unii câini. Mai mult, tulpinile de broccoli au fost cunoscute ca provocând obstrucția esofagului.

Varza de Bruxelles

Da, câinii pot manca varza de Bruxelles. Varza de Bruxelles este încărcată cu substanțe nutritive și antioxidanți, care sunt excelente atât pentru oameni, cât și pentru câini. Totuși nu exagerați în a oferi prea mult câinelui dvs., deoarece acestea pot cauza o mulțime de gaze.

Pepene galben

Da, pepenele galben este ok pentru câini. Pepenele galben este bogat în nutrienți, cu conținut scăzut de calorii și o sursă excelentă de apă și fibre. Cu toate acestea, are un nivel înalt de zahăr, deci ar trebui să fie oferit moderat, în special pentru câinii care suferă de supraponderalitate sau au diabet.

Morcovi

Da, câinii pot mânca morcovi. Morcovii sunt o gustare excelentă cu conținut scăzut de calorii, bogată în fibre și beta-caroten, care produce vitamina A. În plus, ronțăirea acestei legume este excelentă pentru dinții câinelui.

Țelina

Da, țelina este ok pentru câini să mănânce. În plus față de vitaminele A, B și C, această gustare verde crocantă conține substanțele nutritive necesare pentru a promova o inimă sănătoasă și chiar pentru a lupta împotriva cancerului. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, țelina este, de asemenea, cunoscută pentru a împrospăta respirația câinelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *