balena-nordica-cu-nas-gros-1

Balena nordică cu nas gros

Balena nordică cu nas gros este una dintre cele aproximativ 19 specii de balene cu cioc – majoritatea cetacee de talie medie, care trăiesc in largul oceanului şi fac scufundări de durată, la mare adâncime, după calmari, stele de mare, peşti, crabi şi alte tipuri de hrană.

Această specie are o frunte bombată şi un cioc ca de delfin. Masculii, care cresc mai mari decât femelele, au doi dinţi ca nişte colţi care cresc în vârful ciocului. Au şi alţi dinţi, dar gradul de creştere al acestora deasupra gingiei (erupţie) este foarte variabil.

Hrănirea se produce probabil prin absorbţie, cu folosirea limbii ca un piston cu care sunt trase înăuntru apa, mâlul de pe fundul mării şi prada. Corpul balenei nordice cu nas gros este lung şi zvelt, înotătoarele pectorale mici şi înotătoarea dorsală amplasată după două treimi din distanţa până la coadă.

Ca majoritatea celorlalte balene cu cioc, această specie se adună în mici grupuri de până la 10 membri, de obicei incluzând indivizi de acelaşi sex şi de vârste asemănătoare.

Hyperoodon ampullatus

Areal: Atlanticul de Nord

Lungimea: 6-10m

Greutatea: Neînregistrată

balena-nordica-cu-nas-gros-2

Cicatricile din luptele cu masculii din alte specii se pot observa pe tot trupul balenei nordice cu nas gros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *