Ara cu aripi verzi

Ara cu aripi verzi atrage atenţia prin culorile vii, spectaculoase, şi ţipătul strident. Pasăre mare, la fel ca şi alţi ara, are penaj parţial roşu şi albastru-deschis pe spate şi pe târtiţă. Coada lungă are terminaţia albastră. Aripile sunt albastre, cu penele de pe partea superioară verde-închis, de la care provine şi numele speciei. Puii seamănă cu adulţii, dar au cozile mai scurte.

Acest ara preferă pădurile umede de pe terenurile joase, dar in partea sudică a ariei de răspândire, unde mai cunoscutul ara kanga (ara macaw) este absent, frecventează şi habitatele deschise, inclusiv zonele împădurite, şi este adesea văzut ciugulind pe ramurile cele mai proeminente ale copacilor înalţi.

Deşi, de regulă, îi întâlnim în perechi sau grupuri mici, posibil grupuri familiale, uneori se asociază cu alţi papagali ara mai cunoscuţi, în special pe malurile de pământ unde se adună în număr mare pentru a consuma mineralele de la suprafaţă.

În zbor, ara cu aripi verzi se cheamă zgomotos unii pe alţii. Această pasăre se hrăneşte cu seminţe, fructe şi nuci, care sunt adesea mai mari şi mai tari decât cele consumate de alţi papagali ara. Păsările adulte sunt ucise pentru carne şi pene, în timp ce puii sunt culeşi din cuiburi pentru comerţul cu păsări vii.

Ara chloroptera

Areal: N şi C Americii de Sud

Lungimea: 90 cm

Greutatea: 1 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *