Zebra lui Grevy

Cea mai mare zebră şi ecvidă sălbatică, zebra lui Grevy are dungi dese şi înguste care rămân distincte până jos la copite; abdomenul şi baza cozii sunt albe. Masculii ocupă teritorii vaste, de până la 10 km pătrați. Femelele şi puii rătăcesc liber, adunându-se probabil în turme mici şi răzlețe pentru a paște, dar nu există legături de turmă de durată.

Equus grevyi

Areal: E Africii

Lungimea: 2,5 – 3 m

Coada: 38 – 60 cm

Greutatea: 350 – 450 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *