Zăganul

Zăganul este unul din cei mai mari vulturi din Lumea Veche, cu aripi uriașe, coadă vizibilă sub formă de spatulă şi pene deosebite ca o barbă la baza pliscului.

Se hrănește cu stârvuri, dar este specializat şi în hrănirea cu oase, ducându-le pe cele mai mari în aer la înălțime de unde le dă drumul pe stâncile de dedesubt. Odată ce oasele s-au sfărâmat, zăganul aterizează pentru a se hrăni cu măduva.

Gypaetus barbatus

Areal: Europa, Asia, N, E şi S Africii

Lungimea: 1 – 1,2 m

Greutatea: 4,5 – 7 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *