Wombatul sudic cu nas păros

Mai îndesată şi cu membrele mai scurte decât wombatul comun, această specie are urechi mai lungi, blana lungă şi mătăsoasă împestrițată cu maro și cenușiu, și păr alb-cenușiu pe bot.

Este colonial, grupuri de 5-10 indivizi ocupând un sistem de vizuini de câteva sute de metri pătraţi. Acest wombat paște noaptea iarbă şi vegetație scundă.

Masculii adulți ȋi resping pe străinii din aceeași specie ȋn afară de cazul în care este vorba de femele receptive în perioada de împerechere.

Lasiorhinus latifrons

Areal: S Australiei

Lungimea: 77 – 95 cm

Coada: 19 – 32 kg

Greutatea: 19 – 32 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *