Wallaroo

Denumit şi cangurul euro sau al dealurilor, wallaroo trăieşte în diverse habitate, dar de obicei în şi în jurul aflorimentelor stâncoase, costişelor şi mormanelor de bolovani.Se adăposteşte acolo în timpul zilei, supraviețuind astfel caniculei şi uscăciunii, iar târziu după-amiaza iese afară pentru a căuta ierburi, rogoz şi altă hrană cu frunze.

Wallaroo seamănă cu alţi canguri maronii, dar poate adopta o poziţie specifică, cu umerii aduşi spre spate, coatele apropiate şi ȋncheieturile ridicate.

Macropus robustus

Areal: Australia

Lungimea: 0,8 – 1,4 m

Coada: 60 – 90 cm

Greutatea: 15 – 47 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *