Wallabi cu coada stufoasă

Wallabi cu coada stufoasă este specializat în sărituri şi cățărări pe bolovani, pante, terase şi aflorimente. Poate face salturi de 4 m, iar tălpile membrelor posterioare sunt lățite, cu pernițe, şi întărite pentru o aderenţă excelentă.

Ziua, se odihneşte într-o crevasă răcoroasă în stâncă sau într-o grotă, făcând ocazional băi de soare. Noaptea, se hrănește cu ierburi, ferigi, frunze de arbuști şi fructe.

Coloniile pot avea peste 50 de membri.

Petrogale penicillata

Areal: S-E Australiei

Lungimea: 50 – 60 cm

Coada: 50 – 70 cm

Greutatea: 5 – 11 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *