Vulturul-pescar

Una din cele mai larg răspândite păsări de pradă, vulturul pescar se întâlnește peste tot, cu excepția Antarcticii. Are partea de jos albă şi partea de sus ciocolatie, cu o dungă închisă până în zona ochilor, şi pliscul şi ghearele puternic încovoiate.

Smulge peștii vii din apă cu un plonjon spectaculos cu picioarele înainte, uneori scufundându-se complet şi el. Labele sale au evoluat pentru a ține bine prada alunecoasă, căpătând solzi spinoși şi uscați pe partea de dedesubt şi un deget exterior reversibil pentru a duce peștii prin aer.

Pandion haliaetus

Areal: Întreaga lume (cu excepția Antarcticii)

Lungimea: 1,5 – 1,7 m

Greutatea: 1,5 – 2 kg

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *