Vulturul marțial

Acesta este cel mai mare dintre vulturii africani şi unul dintre cei mai mari vulturi din lume. Pot fi întâlniți într-o largă varietate de locuri deschise, de la zonele de stepă şi semideşertice până la poalele dealurilor, precum şi în zonele moderat împădurite.

Fruntea proeminentă îi conferă o expresie amenințătoare. Abdomenul este alb, punctat cu pete gri şi negre. Pe vreme bună, vulturul marțial se înalță în văzduh pe perioade mari de timp, căutându-și prada compusă din păsări, iepuri, viezuri, antilope mici, șopârle-monitor şi alte vertebrate de talie medie.

Polemaetus bellicosus

Areal: Africa, la sud de Sahara

Lungimea: 78 – 86 cm

Greutatea: 3 – 6 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *