Vulturul-curcan

Numit adesea „șorecar“ în SUA, vulturul-curcan se întâlnește într-o varietate excepțional de mare de habitate din sudul Canadei până în Țara de Foc. Acest vultur şi rudele sale apropiate sunt singurele păsări de pradă cu un simț ascuțit al mirosului, ceea ce le permite să localizeze hrana chiar şi în jungla deasă.

Se înalță în zbor şi planează de îndată ce s-a încălzit de ziuă şi se hrănește adesea cu cadavrele de pe șosele, ceea ce poate explica creșterea numărului său în zonele populate. Deși se cunosc prea puține despre comportamentul său de curtare, s-a observat că această pasăre execută la sol un dans ritualizat. Femela depune două ouă şi ambii părinți aduc de mâncare puilor, care sunt hrăniți prin regurgitarea hranei. Odată trecuți de primul an, puii au șanse să trăiască 12-17 ani.

Cathartes aura

Areal: Din S Canadei până în S Americii de Sud

Lungimea: 64 – 81 cm

Greutatea: 0,85 – 2 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *