Vulturul cu coada-pană

Acest vultur este cea mai mare pasăre de pradă din Australia, cu penaj de culoare maro-închis şi coadă lungă răsfirată care îi conferă o siluetă distinctă în zbor. Se hrănește cu o largă gamă de animale, incluzând alic păsări, iepuri, precum şi cu hoituri, ocupând locul hoitarilor pe un continent care nu dispune de asemenea prădători. Își fac de obicei cuiburile în copaci, căptușindu-le cu frunze.

Aquila audax

Areal: S Noii Guinee, Australia, inclusiv Tasmania

Lungimea: 81 – 100 cm

Greutatea: 2 – 5,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *