Vulturul alb

Acesta este cel mai mic vultur din Lumea Veche, cu o răspândire mult mai largă decât o sugerează numele său alternativ (vulturul egiptean). Adulții au fața galbenă şi penaj alburiu, în afara penelor negre de zbor; puii au un colorit maroniu pestriț. Vulturii albi caută tot felul de hrană, dar sunt renumiți pentru faptul că sparg ouăle struților şi ale altor păsări.

Datorită taliei lor mici, au dificultăți când rivalizează cu alți vulturi pentru hoituri, fiind adesea ultimii care se hrănesc.

Neophron percnopterus

Areal: Europa, Africa, Asia

Lungimea: 58 – 70 cm

Greutatea: 1,5 – 2 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *