Vulpea zburătoare a lui Rodriguez

Odinioară, adăposturile din timpul zilei sau „taberele” acestei vulpi zburătoare numărau peste 500 de indivizi. Din cauza dispariției habitatelor, prin distrugerile provocate de furtuni şi de intervenția oamenilor, şi din cauză că a fost vânată de localnici pentru hrană, din această specie nu au mai rămas decât câteva sute de exemplare în sălbăticie.

Cu toate acestea, câteva centre au pus la punct programe de reproducere în captivitate care au avut succes. Noaptea, liliecii caută în pădurile uscate fructele diverșilor copaci, precum tamarini, gherghini, mango, palmieri şi smochini. Ca mulți alți lilieci frugivori, storc sucul şi pulpa moale din fructe, înghițind rareori părțile mai tari.

Observațiile din captivitate arată că fiecare mascul dominant adună în jurul lui un harem de până la 10 femele cu care doarme şi se împerechează. Masculii subordonați şi imaturi tind să se odihnească în altă parte a taberei.

Pteropus rodricensis

Areal: Oceanul Indian (Insula Rodriguez)

Lungimea: 35 cm

Coada: Inexistentă

Greutatea: 250 – 275 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *