Vulpea mâncătoare de crabi

Pe lângă crabi – atât din apele marine de coastă, cât şi din apele curgătoare -această vulpe de talie medie se hrănește cu pești, reptile, păsări, mamifere, larve şi fructe.

Larg răspândită, prezintă multe variații pe întreaga suprafață a arealului, deși corpul este în general maro-cenușiu, cu fața, urechile şi membrele anterioare maro-roșcate, cu partea inferioară albă şi cu negru pe vârful urechilor, cozii şi în partea dinapoi a picioarelor. Activă noaptea, trăiește în grupuri răzlețe formate dintr-un cuplu adult şi puii lui.

Cerdocyon thous

Areal: N şi E Americii de Sud

Lungimea: 64 cm

Coada: 29 cm

Greutatea: 5 – 8 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *