Vulpea lui Rueppell

Vulpea lui Rueppell (denumită şi vulpea nisipurilor) este asemănătoare vulpii roșii, dar cu o conformație mai mică. Are blana moale, deasă, nisipie sau cenușie-argintie, corespunzătoare habitatului său arid, pete negre în părțile laterale ale botului şi vârful cozii alb.

În unele regiuni, această specie alcătuiește perechi monogame, dar în altele membrii ei se adună în grupuri de până la 15 indivizi. Se odihnește ziua într-o crăpătură sau într-o vizuină şi își schimbă bârlogul la câteva zile. Fată de obicei 2-3 pui, la începutul primăverii. Are o alimentație diversă, de la iarbă la insecte, reptile şi mamifere.

Vulpes rueppelli

Areal: N Africii, V Asiei

Lungimea: 40 – 52 cm

Coada: 25 – 39 cm

Greutatea: 1 – 3,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *