Vulpea culpeo

O specie din câmpiile ierboase deschise din munţi şi din pampas, această vulpe mare, puternică, este vânată pe scară largă pentru blana sa şi pentru a împiedica atacarea animalelor domestice, precum mieii şi găinile. Hrana sa constă, de asemenea, din rozătoare, iepuri, păsări şi ouăle lor, precum şi fructe şi bace de sezon.

Asemenea multor vulpi, depozitează hrană în perioadele îmbelșugate, îngropând surplusul sau ascunzându-1 sub bușteni şi pietre, pentru a îl consuma mai târziu. Blana este cenușie-căruntă pe spate şi umeri, mai spre bej pe cap, ceafa, urechi şi picioare, cu o coadă pufoasă, cu vârful negru.

Pseudalopex culpaeus

Areal: V Americii de Sud

Lungimea: 60 – 120 cm

Coada: 30 – 45 cm

Greutatea: 5 – 13,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *