Vulpea cenuşie

Denumită şi vulpea de copac, această specie cu corpul lung preferă pădurile. Se cațără cu ușurință, sărind pe trunchiul copacilor şi printre crengi, aproape cu agilitatea unei pisici. Activă noaptea, consumă diverse insecte şi mici mamifere, dar se poate baza mai mult pe fructe şi semințe în anumite anotimpuri.

Are o coamă mică pe ceafa şi o dungă centrală cenușie-închis, şi o nuanță de roșcat spre ceafa, flancuri şi picioare, cu bărbia şi abdomenul galbene-închis sau albe. Vizuina sa poate fi într-un ascunziș vechi sau un buștean, dar cel mai adesea într-o scorbură până la 9 m deasupra solului, sau pe terasa unei clădiri sau în spațiul unui acoperiș. Majoritatea trăiesc in cupluri.

Vulpea cenușie are în medie 4 pui (variind între 1 şi 10). Fiecare pui nou-născut are blana neagră şi, ca majoritatea vulpilor la naștere, este neajutorat, cu ochii închiși. Ochii i se deschid la 9-12 zile, iar la 4 săptămâni se aventurează afară din vizuină şi începe să se cațăre, supravegheat de un părinte. Începe să mănânce hrană solidă după alte 2 săptămâni.

Urocyon cinereoargenteus

Areal: Din S Canadei până în N Americii de Sud

Lungimea: 53 – 81 cm

Coada: 27 – 44 cm

Greutatea: 3 – 7 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *