Viscacha de câmpie

Cel mai mare membru al familiei șinșilelor, trăiește în colonii zgomotoase de 20-50 de exemplare. Sapă sisteme de tuneluri care acoperă mai mult de 300 m.

Noaptea se hrănește cu ierburi. semințe şi rădăcini și strânge beţe, pietre şi oase pe care le îngrămădește la intrările în tuneluri.

Fața este cu dungi albe şi negre, spatele maro cenușiu, până la alb pe părțile inferioare, iar coada este maro cu vârful negru. Masculul este de două ori mai greu decât femela.

Lagostomus maximus

Areal: C şi S Americii de Sud

Lungimea: 4,5 – 6,5 cm

Coada: 1,5 – 2 cm

Greutatea: 7 – 9 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *