Viesparul

În comparație cu alte păsări de pradă de talie asemănătoare, viesparul are labe mici, gheare relativ nedezvoltate şi un cioc mic şi curbat. Acest lucru reflectă stilul său de viață neobișnuit ca prădător al viespilor şi al altor insecte. Își prinde prada din zbor şi urmărește insectele la cuiburile lor, pentru a se hrăni cu larvele lor în curs de dezvoltare. Deoarece depinde de insecte, trebuie să migreze spre sud iarna.

Pernis apivorus

Areal: Europa, V şi C Asiei, Africa

Lungimea: 52 – 60 cm

Greutatea: 450 – 1000 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *