Vidra europeană

Vidra europeană a avut de suferit din cauza vânătorii pentru blană, a protecției locurilor de pescuit şi a sporturilor acvatice, precum şi din cauza poluării apelor şi pierderii habitatului de pe râuri prin defrișarea malurilor. Cu blana sa impermeabilă, labele palmate şi mustățile țepene (pentru a simți curenții provocați de mișcările prăzii), această vidră este bine adaptată la habitatul său acvatic.

Vânează în principal pești, precum şi broaște şi alte prăzi acvatice sau amfibii. Coloritul său este predominant brun, cu gâtul mai deschis la culoare, iar coada musculoasă este aplatizată de la vârf până la bază. În interiorul continentului, vidra europeană vânează mai ales la apus sau pe întuneric, în timp ce de-a lungul coastelor este mai activă ziua. Vizuina se află într-un teritoriu pe malul apei, lung de 4-20 km, marcat prin mirosuri şi excremente.

Vidra europeană este predominant solitară, împerechindu-se timp de 2-3 luni, mai ales la începutul primăverii. După o gestație de 60-70 de zile, cei 2-3 pui sunt alăptați timp de 3 luni si rămân cu mama mai mult de un an.

Lutra lutra

Areal: Europa, Asia

Lungimea: 57 – 70 cm

Coada: 35 – 40 cm

Greutatea: 7 – 10 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *