Vidra de râu din America de Nord

Probabil cea mai numeroasă vidră, această specie este asemănătoare vidrei europene și este solitară cu excepția sezonului de împerechere, când scheaună, ciripește şi fluieră. Trăiește pe malurile râurilor, lacurilor şi pe coastele marine, menținând teritorii de 5-25 km. Trăiește într-o vizuină pe malul râului, sub o grămadă de stânci sau într-un hățiș din apropierea apei, sau în „coliba” unui castor.

Principala pradă a vidrei de râu este peștele, pe care-1 prinde ziua, cu excepția zonelor în care liniștea este tulburată de oameni, unde vidra devine mai nocturnă. Vânează şi raci, broaște, șerpi, șopârle şi insecte din apă. Ocazional această vidră poate mânca şi un animal acvatic precum un șobolan de apă sau o mică pasăre de apă, precum un boboc de rață.

Vidra are blană catifelată maro-roșcată sau maro-cenușie pe spate, blană maro-cenușie sau argintie mai deschisă la culoare pe părțile inferioare, cu obrajii şi gâtul într-o nuanță de argintiu sau cenușiu-gălbui.

Lontra canadensis

Areal: Canada, SUA

Lungimea: 66 – 110 cm

Coada: 32 – 46 cm

Greutatea: 6 – 9 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *