Vicunia

Întâlnită în preriile asemănătoare tundrei de la înălțimi de 3 600-4 800 m, vicunia este un păscător pretențios şi selectiv, apucând ierburile perene cu buza sa superioară despicată, prehensilă şi tăind vârfurile cu pernița superioară întărită. Are nevoie să se hidrateze zilnic. Grupurile familiale formate dintr-un mascul, 5-10 femele şi puii lor ocupă teritorii demarcate în principal cu bălegar; masculii fără pereche formează grupuri rătăcitoare.

Alpaca

Alpaca, crescută mai ales pentru fibra groasă, se credea odată a fi fost domesticită ca urmaș al guanaco, în Anzii înalți din centrul Perului, acum 6 000-7 000 de ani. Noile dovezi sugerează acum o descendență din vicunia.

Vicunia are culoarea scorțișoarei spre cafeniu-închis, cu o „bavetă “ toracică albicioasă schimbătoare.

Vicugna vicugna

Areal: V Americii de Sud

Lungimea: 1,5 – 1,6 m

Coada: 20 – 25 cm

Greutatea: 40 – 55 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *