Veveriţa zburătoare

Membrana de planare îmblănită a veveriţei zburătoare se întinde de la fiecare al cincilea deget al membrelor din faţă până la piciorul din spate. Coada lungă, ca de veveriţă, stufoasă, cu blană moale, acţionează ca o cârmă în timpul paraşutării pe distanţe de 50 m dintr-un copac în altul sau când fuge de duşmani.

Trăieşte în grupuri mici formate dintr-un mascul adult, 1-3 femele şi puii acestora din sezonul respectiv. Cei 1-2 pui rămân în marsupiu până la maxim 3 luni şi sunt înţărcaţi la 4 luni.

Se hrăneşte cu insecte şi alte creaturi arboricole, precum şi cu sevă, clei de copac, polen şi seminţe.

Petaurus norfolcensi

Areal: E Australiei

Lungimea: 18 – 23 cm

Coada: 22 – 30 cm

Greutatea: 200 – 300 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *