Veveriţa zburătoare uriaşă

Această veveriță își întinde membrele pentru a extinde porțiunile mari de piele subțire, liberă, îmblănită dintre picioarele din față şi din spate. Mai curând planând decât zburând, se poate deplasa peste 400 m, într-o proporție de planare de 3 la 1 (acoperind de 3 ori distanța pe care o pierde în înălțime).

Schimbă unghiul de planare folosindu-și membrele anterioare. Planările au loc în general dintr-un copac în altul aflat mai jos, şi nu pe sol, adesea pentru a scăpa de un pericol. Spre deosebire de majoritatea veverițelor, este nocturnă, părăsindu-și scorbura noaptea în căutare de semințe de conifere, nuci, fructe, frunze, lăstari şi muguri.

Coloritul blănii variază, dar este de obicei bej spre maro-roșcat deasupra, cu inele negre în jurul ochilor mari, adaptați „vederii de noapte”, şi al urechilor golașe.

Petaurista elegans

Areal: S şi S-E Asiei

Lungimea: 30 – 45 cm

Coada: 32 – 61 cm

Greutatea: 0,5 – 2 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *