Veveriţa lui Prevost

Unul dintre cele mai viu colorate mamifere, această veveriță arboricolă, ce devine activă la apusul soarelui, este neagră pe părțile superioare, de un roșcat-castaniu aprins pe părțile inferioare, cu o bandă albă lată, strălucitoare, pe flecare latură, de la nas până la coapsă.

Trăiește singură sau în mici grupuri familiale, comunicând prin strigăte ca de pasăre şi prin etalări vizuale ale cozii stufoase. Hrana sa include fructe, semințe moi, nuci bogate în uleiuri şi muguri, precum şi termite, furnici, larve şi ouă de păsări.

După o gestație de 46-48 de zile, cei 2-3 pui sunt fătați într-un cuib mare din rămurele şi frunze, într-o scorbură sau printre crengi.

Callosciurus prevosti

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 13 – 28 cm

Coada: 8 – 26 cm

Greutatea: 150 – 500 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *