Veverița eurasiatică

Coloritul veveriței variază de la roșcat la maro, cenușiu sau negru pe spate, şi poate deveni maro-cenușiu iarna. Părțile inferioare sunt întotdeauna pale sau albe. Excelentă cățărătoare şi săritoare, se hrănește la sol şi printre crengi cu semințe (în special de conifere), nuci, ciuperci, lăstari, fructe, scoarță moale şi sevă. Trăiește singură, cu excepția perioadei în care femela alăptează puii.

Femela de veveriță dă naștere la 2-5 pui orbi, golași. Îi alăptează timp de 12 săptămâni în cuibul special, care poate fi o versiune mai mare a adăpostului din crenguțe în formă de minge, așezat la bifurcația unei ramuri, sau o scorbură. Cuibul este căptușit cu materii moi, fine, care să țină de cald puilor în absența mamei.

Sciurus vulgaris

Areal: Din V Europei până în E Asiei

Lungimea: 20 – 25 cm

Coada: 15 – 20 cm

Greutatea: 200 – 475 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *