Veveriţa dungată

Veverița dungată, ocazional crescută ca animal de companie, este, de asemenea, familiară în sălbăticie, ca vizitator îndrăzneț al locurilor de picnic. E frecventă mai ales în pădurile de arbori cu frunze căzătoare, în special de mesteacăn, precum și în zone împădurite cu multe fisuri în stânci.

Se poate cățăra, dar își caută hrana – semințe şi nuci – în principal la sol, în special dimineața târziu şi după-amiaza târziu, transportând hrana în buzunarele fălcilor. Coloritul de bază al veveriței dungate este maro-cenușiu sau roșcat, devenind de un roșiatic mai pal pe crupă.

Trăiește singură în sistemul său de vizuini şi hibernează, deși poate ieși în zilele nu prea friguroase ca să se hrănească. Strigătele zgomotoase de „cip” şi „cuk“ funcționează ca niște semnale de alarmă pentru celelalte veverițe şi pentru alte animale mici care trăiesc în zonă.

Tamias striatus

Areal: Din S-V Canadei până în C şi E SUA

Lungimea: 15,5 – 16,5 cm

Coada: 7 – 10 cm

Greutatea: 80 – 125 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *