Veveriţa din Carolina

Introdusă din America de Nord în unele părți ale Europei, veverița din Carolina are spatele cenușiu şi părțile inferioare albe sau pale.

Fața, spatele şi picioarele dinainte au nuanțe maronii. Se hrănește cu nuci, semințe, flori, fructe, muguri şi ciuperci. Poate ieși iarna din cuibul său de rămurele căptușit cu iarbă şi scoarță de copac, în căutarea hranei.

Sciurus carolinensis

Areal: Din S şi S-E Canadei până în S SUA,Europa

Lungimea: 23 – 28 cm

Coada: 15 – 25 cm

Greutatea: 300 – 700 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *