Vânturelul de Mauritius

Această pasăre castanie-închis, crem pe partea frontală, aproape a dispărut datorită distrugerii habitatului natural, compus din păduri verzi tot timpul anului; dar este acum crescută în grădini zoologice şi i se creează condițiile de a ocupa zonele cu vegetație arboricolă mai rară. În anii 1970 se credea că au mai rămas doar 4-8 exemplare, dar numărul se ridică în prezent la circa 500.

Falco punctatus

Areal: Mauritius

Lungimea: 20 – 26 cm

Greutatea: 175 – 225 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *