Vaca de mare (foca-monah)

Această specie are o blană maronie-închis netedă, deschisă dedesubt, şi se hrănește în special cu pește (ţipări, sardine şi ton), precum şi homari şi caracatițe. Pe uscat, este mai puțin socială decât alte foci, perechile de mamă-pui sau grupurile mici aflându-se la distanțe mari.

Extrem de rară, este sensibilă la perturbările cauzate de oameni, cum ar fi turismul, așa că se ascunde în peșterile marine. Prăbușirile peșterilor, poluarea, pescuitul în exces şi infecțiile virale sunt amenințări grave.

Monachus monachus

Areal: Marea Mediterană, Marea Neagră, Oceanul Atlantic (N-V Africii)

Lungimea: 2,4 – 2,8 m

Greutatea: 250 – 400 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *