Ursul tibetan

Asemănător ursului negru american ca înfățișare şi obiceiuri, ursul tibetan își poate petrece până la jumătate din viață în copaci. Se hrăneşte în principal cu ghinde, jir şi alte nuci, fructe precum cireşele, lăstari şi frunze de bambus, ierburi, larve şi insecte precum furnicile.

Acolo unde habitatul său natural a fost transformat în terenuri agricole şi a devenit fragmentat, acest urs poate da iama prin recoltele de porumb şi alte cereale şi, ocazional, face victime omenești. La opt luni după împerechere, femela fată în bârlogul ei de iarnă 1-3 pui (de obicei 2). Ursul tibetan este vânat pentru diverse organe (în special vezica biliară), folosite în bucătăria asiatică şi la leacurile tradiționale.

Ursus thibetanus

Areal: E, S şi S-E Asiei

Lungimea: 1,3 – 1,9 m

Coada: Neînregistrată

Greutatea: 100 – 200 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *