Ursul negru american

Ursul negru american este adaptabil din punct de vedere al habitatului, dar în general preferă ținuturile împădurite. Cu membrele sale puternice şi ghearele scurte desface buștenii putrezi ca să caute viermi şi larve. Ghearele sunt excelente şi pentru cățăratul în copaci, când ursul culege fructe cu buzele sale prehensile. Urechile sunt mai mari şi mai ciulite decât cele ale ursului brun, şi nu are o cocoașă proeminentă pe spate.

În est, negrul este culoarea predominantă a blănii, dar în vest poate fi cafenie-roșcată sau maro-gălbuie, iar pe coasta Pacificului, albastră-cenușie. Doarme iarna, care durează până la 6 luni în nordul arealului său. Poate intra în dependințe sau autovehicule pentru a lua hrana lăsată acolo de oameni, dar de obicei fuge atunci când îi întâlnește.

Cam 95 la sută din dieta acestui urs este bazată pe plante, incluzând, în funcție de anotimp, rădăcini, muguri, lăstari, fructe, boabe şi nuci, adesea obținute cu ajutorul cățăratului. Ursii negri americani pot deveni, de asemenea, experți în vânarea puilor de căprioară şi la prins pește.

Ursus americanus

Areal: America de Nord, Mexic

Lungimea: 1,3 – 1,9 m

Coada: 7 – 15 cm

Greutatea: 55 – 300 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *