Ursul de mare

Masculul este cenușiu-maroniu, iar femelele şi puii sunt cu gri-argintiu în partea de sus, roșu-maroniu în partea de jos, cu o pată albă-cenușie pe torace. Înotătoarele frontale sunt lungi şi par „retezate” la încheietură. Dieta lor include pești, dar şi păsări, precum cufundari şi petreli.

Majoritatea populațiilor sunt migratoare, masculii adulți îndreptându-se spre sud în august. Puii rămân pe uscat timp de 4 luni şi în noiembrie îi urmează împreună cu mamele lor.

Callorhinus ursinus

Areal: N Pacificului

Lungimea: Până la 2,1 m

Greutatea: 180 – 270 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *