Ursul de mare antarctic

Coama masculului ursului de mare antarctic este accentuată de mușchii şi grăsimea în exces, depusă sub piele. Masculul este gri-maroniu închis, în timp ce femela este cenușie. Masculii sosesc pe insulele lor de reproducere în noiembrie şi rivalizează pentru teritorii în care se împerechează cu aproximativ 5 femele.

Aproape exterminată din cauza vânătorii de blănuri în secolul XIX, specia este din nou amenințată – de pescuitul intens de krill, o componentă majoră a dietei sale.

Arctocephalus gazella

Areal: Antarctica şi apele subantartice

Lungimea: 1,6 – 2 m

Greutatea: 90 – 210 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *