Unaul

Unaul are două degete cu gheare ca niște cârlige la fiecare membru anterior, dar 3 la ambele membre posterioare. Blana sa aspră este maronie-cenuşie, mai deschisă la culoare pe față, dar, ca la alți leneși, poate fi pătată cu verde de la algele care cresc pe firele de păr.

Alimentația este tipică unui leneș – frunze şi fructe. Este solitar, se deplasează extrem de încet şi coboară la sol numai pentru a defeca (cam o dată pe săptămână).

Choloepus didactylus

Areal: N Americii de Sud

Lungimea: 46 – 86 cm

Coada: 1,5 – 3,5 cm

Greutatea: 4 – 8,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *