Uliul moluștelor

Numită altădată gaia de mlaștină, această pasăre se hrănește specializat cu melci de apă. Zboară încet deasupra ținuturilor mlăștinoase, înhățând melcii care se hrănesc la suprafața apei.

Își introduce ciocul fin, încovoiat şi extrem de curbat în interiorul melcului şi taie mușchiul cu care melcul se prinde de cochilie, scoțând corpul animalului.

Masculii adulți au un colorit cenușiu-închis cu pene negre la bază; femelele sunt maronii cu partea inferioară gălbuie şi dungată. Rar în sudul Floridei, e larg răspândit în pampasul argentinian.

Rostrhamus sociabilis

Areal: S-E SUA (Florida), Cuba, America Centrală, America de Sud

Lungimea: 40 – 45 cm

Greutatea: 350 – 400 g

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *