Uakari pleşuv

Uakarii pleșuvi preferă pădurile parţial inundate, de-a lungul micilor râuri, lacuri şi mlaștini, în locul pădurilor ce mărginesc râurile mari. Ziua caută în copaci semințe, fructe, flori şi animale mici, într-un grup mare de masculi şi femele, de obicei 10-20, dar uneori până la 100. Grupul se poate amesteca cu primate asemănătoare, precum maimuțele-veveriță, pentru a se hrăni.

Subspeciile de uakari pleșuvi au o varietate de culori ale blănii, care au determinat diferite nume: uakari alb în Brazilia de nord-vest, uakari auriu la granița Brazilia-Peru, uakari roșu la granița Columbia-Brazilia şi uakari roșu cu spatele pal mai departe spre est.

Cacajao calvus

Areal: N-V Americii de Sud

Lungimea: 38 – 57 cm

Coada: 14 – 18,5 cm

Greutatea: 3 – 3,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *