tucuxi-2

Tucuxi

Tucuxi (pronunţat ,,tu-cu-şi“) este unul dintre cei mai mici delfini, solid, cu înotătoarele pectorale, jumătăţile cozii şi inotătoarea dorsală mari. Ca animal marin, este întâlnit în jurul coastelor şi estuarelor din partea de nord-est a Americii de Sud, iar ca specie fluvială, în cursul inferior şi în lacurile din bazinul Amazonului.

Este o specie diferită de delfinul de Amazon, care este doar un animal de apă dulce. Tucuxi trăieşte singur sau în perechi, deşi uneori se formează grupuri mai mari, de până la 10 indivizi în râuri şi 30 în jurul coastei.

Poate sări, face tumbe şi aluneca pe valuri, ca la surf – dar motivul nu este clar. Prada de până la 35 cm lungime este înghiţită întreagă, incluzând peşti precum anşoa şi somn, şi calmari.

În unele locuri, tradiţia locală interzice vânătoarea acestor delfini. Cu toate acestea, mulţi se asfixiază accidental în plasele de pescuit, iar unii sunt omorâţi intenţionat pentru carne sau ca momeală de pescuit; ochii şi alte organe au fost preţuite ca amulete de dragoste.

Sotalia fluviatilis

Areal: America Centrală, N-E Americii de Sud

Lungimea: 1,3-2m

Greutatea: 35-40kg

tucuxi-1

Acrobaţii inedite ale delfinului Tucuxi in largul Amazonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *