Trompetarul

Această pasăre neagră, cocoșată, este una dintre cele trei specii din familia trompetarilor, din America de Sud. Grupuri mici de 6-8 păsări trăiesc la poalele pădurii, scăldându-se şi înoptând împreună.

Principala hrană o constituie fructele căzute din copaci. Folosesc o varietate de strigăte, unele ca de trompetă, pentru a semnala un pericol, hrana, a-şi marca teritoriul şi amenința intrușii. Neobișnuit la păsări, mai mulți masculi se împerechează cu o femelă.

Psophia crepitans

Areal: N Americii de Sud

Lungimea: 50 cm

Greutatea: 1 – 1,5 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *