Tenrecul dungat

Această specie se deosebește de alți tenreci prin culoarea sa neagră de fundal, cu două nuanțe şi cu dungi variabile de alb, galben sau maro. Blana este aspră presărată cu țepi şi cu un petic de peri țepoși pe creștet, care se înalță ca o creastă.

Principala hrană sunt viermii și larvele. Tenrecul dungat trăiește în grupuri de 15 sau mai mulți membri şi toți ajută la apărarea puilor fiecărei femele, numărul acestora fiind de 2-4 pui de fiecare.

Hemicentetes semispinosus

Areal: Madagascar

Lungimea: 16 – 19 cm

Coada: Inexistentă

Greutatea: 80 – 275 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *