Tenrecul comun

Cele 25 de specii de tenrec provin în principal din Africa Centrală şi Madagascar. Majoritatea seamănă cu o combinație între chițcan şi arici.

Tenrecul comun, nocturn, este cea mai mare specie care trăiește pe uscat. Are blana aspră, cenușie până la cenușie-roșcată, şi țepi ascuțiți. Folosindu-și botul lung şi mobil, scotocește printre frunze după viermi şi alte creaturi mici. Se hrănește, de asemenea, cu leșuri şi vânează broaște şi șoareci.

Ca să se apere, tenrecul țipă, își ridică părul țepos de pe gât, formând o creastă, sare şi zvârle din picioare, şi nu se dă înapoi să muște. Ziua se adăpostește într-un cuib din iarbă şi frunze sub un buștean, o piatră sau un tufiș. După o gestație de 50-60 de zile, sunt născuți 10-12 pui. Când sunt mici, au dungi negre şi albe.

Tenrec ecaudatus

Areal: Madagascar

Lungimea: 26 – 39 cm

Coada: 1 – 1,5 cm

Greutatea: 1,5 – 2,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *