Tatuul uriaş

Cel mai mare tatu, are pe corp 11-13 plăci articulate, puțin flexibile, şi 3-4 la gât. Coada lungă, care se îngustează la vârf, este „blindată” în același mod. Culoarea predominantă este maro, cu capul, coada și banda de-a lungul marginii inferioare a plăcilor pale, albe-gălbui.

Gheara deosebit de mare a celui de al treilea deget din fața este folosită pentru a smulge solul în căutarea viețuitoarelor mici cu care se hrănește – în principal termite, furnici, viermi, păianjeni, șerpi mici şi șopârle. Cu ghearele din față sapă şi vizuina, în care se adăpostește ziua.

Se hrănește într-o anumită zonă 2-3 săptămâni, apoi merge mai departe. Ca majoritatea tatuilor, are un comportament social sau teritorial redus. Gestația este de 4 luni, iar cei 1-2 pui sunt înțărcați la 6 săptămâni şi devin maturi sexual la 12 luni.

Priodontes maximus

Areal: N şi C Americii de Sud

Lungimea: 75 – 100 cm

Coada: 50 cm

Greutatea: 30 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *