Tatuul nordic cu degetele goale

Ocupând o gamă largă de habitate, acest tatu cu urechile mari are gheare late, în special gheara mijlocie de la picioarele din față, pentru săpat după pradă şi săparea unei vizuini care să servească drept adăpost pe timpul zilei.

Are o limbă lungă, lipicioasă, cu care linge termite şi furnici la fel ca un furnicar. Ca şi alți tatui, este foarte tăcut, mormăie când este amenințat, în timp ce încearcă să se afunde în pământ astfel încât să rămână expusă numai partea superioară a corpului, în armură.

Cabassous centralis

Areal: America Centrală şi N Americii de Sud

Lungimea: 30 – 40 cm

Coada: 13 – 18 cm

Greutatea: 2 – 3,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *